17 Ağustos 2015 Pazartesi

Google eğitim uygulamaları: Blog tasarımı: blogger.com, Gmail (hesap aktarma, sekmeler), Takvim, Drive, Google Dokümanlar, Google Tablolar, Google Slaytlar, Google Googles , Hangouts, Görsellerle Arama

Blog Tasarımı: blogger.com



Blogger, kısa zaman içerisinde internet üzerinde son derece popüler olan ve ilgi çeken içerik yönetim sistemleri arasında yer alır. İnternet teknolojilerinin gelişmesi ve farklı yazılımların ortaya çıkması ile birlikte sunulan hizmetlerin kapsamında da çok ciddi farklılıklar söz konusu olmuştur. Türkiye, her geçen gün farklı bir hizmet ile tanışıyor ve bunu aktif olarak kullanma yolunda da önemli adımlar atıyorlar. Google, bildiğimiz üzere internet teknolojileri dediğimiz zaman tüm dünya genelinde aklımıza gelen ilk kuruluştur.

Blogger sistemi tamamı ile ücretsiz olarak sizleri web sitesi sahibi yapmaktadır. Tamamı ile Google hizmeti olduğundan dolayı son derece güvenilir ve kaliteli bir sistemdir. Blogger oluşumunun asıl amacı da budur. Herkes web sitesi sahibi olsun ve internet üzerinde paylaşımlar yaparak katkı sağlasın diye Google firması yetkilileri bu konu ile alakalı olarak çalışmalarını tamamlamış ve Blogger sistemini oluşturmuştur. Bu sistem, kayıt aşamasında sizlerden sadece bir mail adresi istiyor ve sizleri otomatik olarak web sitesi kurulum ekranına yönlendiriyor.
Blogger sistemi içerisinde dilediğiniz içeriğe sahip dilediğiniz temayı kullanarak inanılmaz web siteleri ortaya çıkarmanız mümkün hale gelecek. Bu sistem sayesinde online ortamdaki paylaşımcı web sitelerinin sayısı da artacak. Sistem bildiğimiz BLOG sistemidir. İçerisine yazı girerek paylaşımlarda bulunabileceğiniz bir günlük olarak da kullanabilir.
Blogger kullanmanın avantajları nelerdir?

Blogger, her şeyden önce bir Google hizmeti olduğundan, Blogger blogları da Google sıralamalarında diğer web sayfalarından her zaman bir adım daha öndedir.
Blogger ile blog oluşturarak hosting ve domain masraflarından kurtulabilirsiniz. Blogunuzu internetin en güvenli sunucularında sıfır masrafla barındırırsınız.
Blogger bloglarının tüm kısımları basit bir yönetim paneli üzerinden değiştirilebilmektedir. Eğer blogunuzun tasarımını değiştirmek istiyorsanız, yalnızca birkaç tıklama ile bunu yapabilirsiniz.



GMAİL


Gmail, Google'ın sunduğu reklam destekli ücretsiz bir e-posta hizmeti. Kullanıcılar Gmail'e güvenli web postasının yanı sıra POP3 veya IMAP4 protokolleri aracılığıyla da erişebilir. Gmail ilk olarak 1 Nisan 2004'te yalnızca davet üzerine kullanılabilen bir beta sürüm yayınladı ve 7 Şubat 2007'de herkese açık hale getirildi, bu sırada halen beta durumundaydı. Hizmet 7 Temmuz 2009'da beta durumundan diğer Google Apps hizmetleriyle birlikte güncellendi.
Kullanıcı başına 1 GB'lık ilk depolama kapasite teklifi ile, Gmail web postası standardını önemli ölçüde arttırdı. Ücretsiz depolama için webmail standardını 2 MB'den4 MB'ye artırarak bu hizmeti aynı dönemde Hotmail gibi rakiplerinin sunduğu miktarın önemli ölçüde üzerine taşıdı. Ekler dahil her bir Gmail iletisi en fazla 25 MB olabilir. Gmail aramaya yönelik bir arayüze ve Internet forumuna benzeyen "konuşma görünümü"ne sahiptir.Web geliştiricilerine göre Gmail, Ajax  kullanımı açısından önemlidir. Gmail, Linux üzerinde Google GFE/2.0 ile çalışır. Dünya çapında 425 milyon aktif kullanıcı ile en yaygın kullanılan web tabancı e-posta sağlayıcısıdır. 2014 öngörülerine göre, orta ölçekli ABD şirketlerinin %60'ı Gmail'i kullanıyordu. Mayıs 2014'te, Gmail Google Play'daki, Android aygıtlarında bir milyar yüklemeye sahip ilk uygulama oldu.
Gmail'in içine anında mesajlaşma sistemi de (Google Talk) yerleştirilmiştir. Bu sistemle başka bir program yüklemeye gerek kalmadan anında mesajlaşılabilir, ayrıca bu mesajlaşma kayıtları içinde arama yapılabilir.
Hesap Aktarma
Başka bir e-posta sağlayıcısından Gmail'e geçiş yapıyorsanız eski e-postalarınızı ve kişilerinizi Gmail'e kolayca aktarabilirsiniz. Arkadaşlarınıza yeni adresinizi bildirmeniz için size zaman tanınması amacıyla, yeni e-postalarınız 30 gün boyunca Gmail hesabınıza yönlendirilir.
Başlamadan önce, içe aktarma işleminin işe yaraması için diğer e-posta hesabınıza erişiminizin olması gerekir.
  1. Gmail'i açın.
  2. Sağ üst taraftaki dişli çark simgesini tıklayın.
  3. Ayarlar'ı seçin.
  4. Üst taraftaki Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesini açın.
    Hesaplar ve İçe Aktarma sekmesinde
  5. Posta ve kişileri içe aktar bağlantısını tıklayın.


    Bu ayarı görmüyorsanız iş yeri veya okul hesabınızın yöneticisi, kullanıcıların postaları içe aktarmasına izin vermemiş olabilir.
  6. Eski hesabınıza ilişkin bilgileri girin ve içe aktarmak istediğiniz öğeleri seçin. Başka bir Gmail adresinden içe aktarmaya çalışıyorsanız e-postalarınızı farklı bir yöntemle içe aktarmak için burayı tıklayın.
  7. İçe aktarma işlemini başlat seçeneğini tıklamanızın ardından, içe aktarmanızın başlayıp başlamadığını görmek için "Posta ve kişileri içe aktar" ayarına tekrar bakın. Hesabınız için başka bir onayın gerektiğini belirten bir mesaj görürseniz Devam et seçeneğini tıklayın.

Yeni İletileri Gmail'e Otomatik Olarak Yönlendirme

Eski hesabınıza gönderilen yeni iletiler varsayılan olarak sonraki 30 gün boyunca Gmail'e yönlendirilir. Yeni iletilerin Gmail'e yönlendirilmeye devam etmesini istiyorsanız eski hesabınızda otomatik yönlendirmeyi ayarlamayı deneyin. Tüm e-posta sağlayıcıların otomatik yönlendirme hizmetini desteklemediğini hatırlatmak isteriz.
KAYNAK: 

GOOGLE TAKVİM
Google Takvim, internet üzerinde işlerinizi planlayabilmeniz için bir takvim oluşturmanızı sağlıyor. Bu uygulamayı kullanarak toplantılarınızı programlayabilir, bir ajanda misali zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yaptığınız programları not edebilir, unutmamak için hatırlatma seçeneğini aktif edebilirsiniz. Google Takvim’in biraz genel özelliklerinden bahsederek başladık. Şimdi daha detaylara inelim.
Google’ın bu hizmetine başlamak için öncelikle Google ana sayfasından üst menüde yer alan Takvim butonuna basmanız veya http://google.com/calendar linkine girmeniz gerekiyor. İlk giriş yapışınızda sizden Google Takvim’e başlarken bir takvim oluşturabilmeniz için İsim, Soyisim ve ülke bilgisi istiyor. Continue butonuna bastığınızda verdiğiniz isim ve soyisim üzerine bir takviminiz oluşturulmuş olacak.
Google’ın bu servisini de oldukça güzel dizayn ettiğini söylemek mümkün. Eklediği küçük küçük özelliklerle sizlere çok kullanışlı bir servis sunuyor.
Öncelikle bir not oluşturmak çok kolay. Eğer acele bir şekilde not oluşturmak istiyorsanız tek tıklama ile bunu yapabiliyorsunuz. Yapmanız gereken sadece takvim üzerinde uygun olan yere tıklamak ve notunuzu girmek. Tabi tüm ayarları kendinize göre düzenleyerek daha ayrıntılı bir programlama da sizin için mevcut.
Eklediğiniz notun başlangıç ve bitiş tarihi ile saatini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Nerede olduğunu yazıp, ayrıntıları da açıklama kısmına ekleyebiliyorsunuz. Bunun dışında notlarınızın arkaplanını renklendirebilme şansınız da var. Bu sayede örneğin çok fazla not birden ekleyenler, bazı önemli olanları belirleyebiliyorlar. Ayrıca isterseniz farklı kişi veya kurumlarla olan planlarınızı da renkleri kullanarak gruplandırmış olabiliyorsunuz.
Çok güzel bir yanı da hatırlatma ekleyebilmeniz. Hatırlayıcılar kısmını kullanarak dilediğiniz kadar uyarı koyabiliyorsunuz. Bunun için 2 farklı seçenek mevcut: Pop-up ve E-posta. E-posta seçeneğinde kaç dakkikaya, saate, güne ayarladıysanız o kadar zaman önce e-mail adresinize mail ile programınız bildiriliyor. Veya pop-up seçeneğinde de takvim uygulamasında belirlediğiniz zaman kadar zaman önce uyarı ve hatırlatma ekranı çıkıyor.
Yoğun programlı kişiler veya önemli olayları unutmaması gerekenler için güzel bir servis denebilir. Siz de böyle bir hizmet düşünüyorsanız eğer, Google’ın Takvim servisini denemelisiniz.



GOOGLE DRİVE


Google Drive Google’ın bulutta dosyalarınızı saklamak için sağladığı 30 GB’lık web alanıdır. Isteğe göre bu kapasite ek depolama alanı satın alınarak arttıtılabilir. Bu alanı 100 GB’a çıkartmak için senelik 25$ harcamanız yeterli.(Nisan 2014) Önümüzdeki günlerde aynı fiyata bu kapasitenin çok daha fazla almanız mümkün olacak.
Google’ın 2012 yılında devreye aldığı bu servis sayesinde cihaz bağımsız, Internet bağlantısı olan ya da olmayan(offline özelliği) yerlerden dosyalarınıza ulaşıp görüntüleyebilir ve değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz. Tekrar Internet’e bağlandığınızda bu değişiklikler otomatik olarak senkronize edilecektir.
Yoğun e-mail ve dosya trafiği yaşadığımız son dönemde dosyalarınızı Google Drive servisi üzerinde tutarak mobil cihazlarınızdan, tablet veya dizüstü bilgisayarınızdan bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ofis bilgisayarınızda çalıştığınız bir dosyaya servis aracında akıllı telefonunuza yüklü uygulamasından ulaşıp görüntüleyebilir ve değişiklikler yapabilirsiniz. Sonrasında çalışma arkadaşlarınızdan geri bildirim almak için onlarla paylaşabilir ya da onların da yorumlarını eklemesi için davet edebilirsiniz!
Bu sistem ile her cihaz zaman ve mekan bağımsız olarak ofisiniz, çalışma alanınız haline geliyor!
Sıkça karşımıza çıkan bir sorun da e-mail ile gönderemeyeceğimiz bir dosyanın, resmin ya da videonun karşı tarafa ulaştırılmasıdır. Google Drive bu konuda da yardımcı oluyor. Dosya ya da dosyaları Google Drive’a web arabirimi ya da masa üstü uygulaması ile kolayca yükleme yapıp, karşıdaki kişiye paylaştırmak yeterli olacaktır.
Sunumunuzu yüklediğiniz dizüstü bilgisayarı evde unuttunuz; hiç sorun değil! Herhangi bir laptopdan ya da mobil cihazdan kolayca ulaşabilirsiniz. Örneğin yanınızda hiçbir cihaz yok. Eğer ortamda bir iPad var ise kolayca kendi hesabınıza bağlanıp dosyanıza ulaşabilirsiniz!
iPad’inizden sunum yapmak  artık çok kolay! Kendinize e-mail atmanıza gerek yok; dosyalarınızı Google Drive’a yükledikten sonra gerek uygulaması, gerekse de web arabiliriminden kolayca ulaşıp, sunumunuza başlayabilirsiniz. Tercihinize göre Internet bağlantısı olmadan da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Sunum yapacağınız ortamda Apple TV var ise hiçbir kablo bağlantısına gerek kalmadan tüm Apple cihazlarınızdan “Airplay” özelliğini kullanarak hemen sunumunuza başlayabilirsiniz. iPhone’nunuzdan sunum yaparak çevrenizdekileri şaşırtabilirsiniz! Bu özellik sayesinde kablo trafiğini engellemenin yanında projektör bağlantıları için gerekli olan adaptörlerle de vakit kaybetmemiş olursunuz.
Çalışma ortamlarına “dosyayı nereye kopyalamıştım?” derdine de deva olan Google Drive’ın gelişmiş arama özellikleriyle istediğiniz bilgiye ve dosyaya saniyeler içinde ulaşıp, istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.
Google Drive okul ortamlarında özellikle öğretmen-öğrenci dosya paylaşımlarında kullanılabileceği gibi aynı zamanda yönetimsel fonksiyonların da hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesine büyük katkı sağlayacaktır. Sınıflarınızda iPad, Apple TV ve Google Drive üçgenini mutlaka deneyin!


GOOGLE DÖKÜMANLAR

Google Dokümanlar, metin ve paragrafları kolayca biçimlendirmenize yardımcı olacak akıllı düzenleme ve biçimlendirme araçları ile dokümanlarınıza canlılık kazandırır. Binlerce yazı tipi arasından seçim yapabilir, bağlantı, resim, çizim ve tablo ekleyebilirsiniz. Tüm bunlar ücretsizdir.

Dokümanlarınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın. Nereye giderseniz gidin, telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan dokümanlarınıza erişin, doküman oluşturun ve düzenleyin.

Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı dokümanın eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.

Microsoft Word dosyalarını açın ve düzenleyin. Word dosyalarını Google Dökümanlarına veya Google Dökümanlarını Word dosyalarına dönüştürün. Bir daha yazılım satın alma endişeniz olmasın.

İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile dokümanlarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir.

Hemen başlayın. Siz kullanmaya hazır olduğunuzda Dokümanlar da kullanılmaya hazırdır. Tarayıcınız yoluyla bir doküman oluşturmanız veya mobil cihazınıza ilişkin uygulamayı indirmeniz yeterlidir.

Daha fazla bilgi için https://www.google.com.tr/intl/tr/docs/about/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


GOOGLE TABLOLAR



Bırakın hesaplasın. Google E-Tablolar, verilerinizi renkli grafiklerle çarpıcı bir şekilde sunmanızı sağlar. Yerleşik formüller, pivot tablolar ve koşullu biçimlendirme seçenekleri zaman kazandırır ve sık gerçekleştirilen e-tablo görevlerini kolaylaştırır. Tüm bunlar ücretsizdir.

E-tablolarınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın. Nereye giderseniz gidin, telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan e-tablolarınıza erişin, e-tablo oluşturun ve düzenleyin.

Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı e-tablonun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz. 

Microsoft Excel dosyalarını açın ve düzenleyin. Excel dosyalarını Google E-Tablolarına veya Google E-Tablolarını Excel dosyalarına dönüştürün. Bir daha yazılım almak zorunda kalmayın.

İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile e-tablolarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir.


GOOGLE SLAYTLAR

Sizin için önemli olan hikayeleri anlatın. Google Slaytlar; çeşitli sunu temaları, binlerce yazı tipi, yerleştirilmiş videolar, animasyonlar ve çok daha fazlası ile fikirlerinize parıltı katar. Tüm bunlar ücretsizdir.

Sunularınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın. Avuç içinizden sunu oluşturun, düzenleyin ve sunularınıza erişin.

Sunum yapın, kurulumla uğraşmayın kolayca sunun. Kablolu cihaz kullanmanız gerekmez. Google Slaytlar, Chromecast ve AirPlay'i desteklemektedir.

Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı sununun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.

İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile sunularınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir.

Hemen başlayın. Siz kullanmaya hazır olduğunuzda Slaytlar da kullanılmaya hazırdır. Tarayıcınızdan veya mobil uygulamayla telefonunuzdan ya da tabletinizden bir sunu oluşturmanız yeterlidir.



GOOGLE GOGGLES


Google Goggles hizmeti uzun süredir var olan ama sürekli geliştirilen bir Google Labs uygulaması.Google çıkış noktası olan ve en çok güvendiği arama sistemini sunduğu tüm hizmetlerin içine entegre etmeyi çok seviyor. Goggles'ta aslında akıllı bir görsel arama, tarama ve tanıma sistemi. Cep telefonunuz aslında Google'ın bir gözü olarak çalışıyor ve size gösterdiğiniz şeyin ne olduğunu tanımaya ve anlamlandırmaya çalışıyor. Sonuçlar İngilizce olarak başarılı olsa da Türkçe için özellikle metin tanıma da fazlaca yol katetmesi gerekiyor.
2 yıl önce tanıtılan ve yavaş ilerleyen bir proje olan Gogglesile neler yapılabileceğinize bir göz atalım. Öncelikle uygulamayı mobil cihazımıza indirmemiz gerekiyor.
Adım 1: Android uygulaması Goggles ismiyle Google Play Market'te 1.5 yıldır var olmasına karşın, iPhone uygulaması henüz yeni aktif edildi. iTunes mağazasında Google Search adı altında kullanıcılara sunuluyor. Aşağıda ki bağlantılardan Goggles uygulamasını mobil cihazınıza indirebilirsiniz.
Adım 2Google Goggles ikonuna tıklıyoruz ve bize hangi hesapla bu servise bağlanmamız gerektiğini sormaktadır. Gmail hesabınız var ise hemen tanımlamasını yapmanız yeterli.
Adım 3: Karşınıza koyu bir ekranda 4 farklı ikon çıkacaktır. Sırasıyla bu ikonlar Anlık GörüntüSürekliResim YükleGeçmiş ikonları çıkacaktır.

1. Anlık görüntü bölümünde kameranızın o an ne görüyorsa onu tarar ve size bulabildiği bilgileri gösterir. 
2. Sürekli bölümünde kameranız açık olduğu sürece ekrana takılan ve tanınan her nesne kayıt edilir ve bilgileri gösterilir.
3. Resim yükle bölümünde çektiğiniz resmi yükleyerek üzerinde çalışma yapabilmenizi sağlar.
4. Geçmiş bölümünde ise aynı arama geçmişi gibi çalışan bir sistem. Eğer arama geçmişi özelliği açık ise hesabınızda, Google taradığınız nesneleri geçmişle de eşleştirerek size daha düzenli ve doğru bir bilgi sunabiliyor.

  • Ürünler üzerinde yer alan barkod ve qrcode taraması yapabilirsiniz. Eğer ürün internet üzerinden satılıyorsa linklerini ya da görsel olarak ürünün kendisini aratabilirsiniz.
  • Firma logolarını tarayabilir ve ilgili firmanın web sitesine ya da markanın diğer logo görsellerine ulaşabilirsiniz.
  • Ünlü yerleşim yerlerinde ki tarihi binalar, ünlü ressamların yaptığı portreler ve benzeri Google resim servisinin tanımlayabileceği her nesneyi taratabilirsiniz.
  • Okuduğunuz kitaptaki bir paragrafı, etikette yazan bir cümleyi taratıp 40 dilde çevirisini gerçekleştirebilirsiniz. (Türkçede henüz doğruluk değerleri çok düşük.)
  • Kartvizit üzerindeki veya Qrcode içindeki bilgileri rehberinize ekleyebilirsiniz. Kartvizit üzerinde yer alan yazı fontunun Google tarafından tanınması yeterli.
  • OCR yazılımı olarak kullanabilirsiniz. 
  • 2D resimler: DVD, cd, yağlı boya tabloların bilgilerini elde edebilirsiniz.
  • Sudoku bulmacasını çözmenizde size yardımcı olmakta. Bu özelliği ne kadar işinize yarar bilemiyorum.
Google Goggles henüz tam isteneni verebilmiş değil özellikle Türkçe metinlerde. Diğer taraftan sunduğu resim tarama ve ilişkilendirme konusunda ise oldukça başarılı sayılır. Sizlerde mobil cihazınızda kullanarak ve geçmiş bilgilerinizi Google ile paylaşarak bu servisin daha hızlı ve doğru sonuçlar çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz.
KAYNAK


HANGOUTS


Grup görüşmeleri hiç olmadığı kadar güzel!

Daha canlı görüşmeler için fotoğraflar ve ifadeler paylaşın. İster sizin için özel biriyle konuşuyor olun, ister tüm arkadaş grubunuzla Cuma gecesi planı yapıyor olun Hangouts, gerçek hayattaki görüşmeler gibidir. Fotoğraflar gösterebilir ve ifadeleri kullanarak kendinizi nasıl hissettiğinizi anlatabilirsiniz.

Daha ilgi çekici görüşmeler yapın
Arkadaşlarınızın iletilerinizi ne zaman okuduğunu ve ne zaman yanıt yazdıklarını görün. Bir arkadaşınıza ulaşmaya çalıştığınız sırada arkadaşınız uygun değilse bile daha sonra bağlandığında bir uyarı görür, böylece görüşmeleriniz canlılığını korur.

Hangout'larınızdan herhangi birine kolayca geri dönün

Devam eden görüşmeleri farklı cihazlarda kolayca bulabilir ve kaldığı yerden devam ettirebilirsiniz. Ayrıca o muhteşem seyahat fotoğraflarından, evinizi özlediğinizde bir arkadaşınızın kendinizi iyi hissetmeniz için size yazdığı o güzel nota kadar, hakkında konuştuğunuz her şeyi yeniden canlandırmak için eski Hangout'larda gezinebilirsiniz.

Video görüşmeleri Hangouts'u daha da eğlenceli hale getiriyor

Yüz yüze bağlantı kurmak için video görüşmeleri yapın. Bire bir görüşmeleri veya grup görüşmelerini aynı anda 10 kullanıcıyla yapabileceğiniz video görüşmelerine dönüştürün. Hareket halinde bile olsanız, arkadaşlarınız ve ailenizle hiç ücret ödemeden iletişimi sürdürün.


Arkadaşlarınızın telefonunu çaldırın

Arkadaşlarınız o anda hangi cihazı kullanıyor olursa olsun video görüşmesi davetiyelerinizi alır. Bilgisayarlarının başında değillerse telefonları çalar. Böylece görüşmeye kolayca katılabilirler. Ayrıca, devam eden video görüşmelerine bir mobil cihazdan daha fazla kullanıcı da ekleyebilirsiniz.

Yüzünüzü güldürecek uygulamalar ve efektler ekleyin

İlginç görsel ve işitsel efektler ekleyerek bilgisayarınızda yaptığınız video görüşmelerini daha unutulmaz ve eğlenceli hale getirin. Ayrıca video görüşmesi uygulamaları; birlikte YouTube videoları izlemenize, özel bir aile hatırasını bir fotoğrafla ölümsüzleştirmenize, Google Drive yoluyla uzaktan ortak çalışma gerçekleştirmenize olanak tanır ve daha pek çok özelliği kullanımınıza sunar.

Herkes davetli

Arkadaşlarınızın ne tür bir bilgisayar ve telefon kullandığıyla ilgili endişeleriniz olmasın. Hangouts; bilgisayarlarda, Android telefonlarda ve tabletlerde, iPhone'da, iPad'de ve iPod Touch'ta çalışır. Böylece herkesle bağlantı kurabilirsiniz ve kimse oyun dışı kalmaz.

Gmail Sohbet'i yeni Hangouts deneyimine geçirin

Hangouts, daha önce Sohbet'te de olduğu gibi doğrudan Gmail'de çalışır. Gmail'in sohbet listesindeki fotoğraf simgenizi tıklayarak Sohbet'i Hangouts'a geçirebilirsiniz.

Apple cihazlarda ilk kez Hangouts

Arkadaşlarınız ve siz artık Apple cihazlarınızda birbirinize Google ile ileti gönderebilirsiniz. Hangouts; iPhone'da, iPad'de ve iPod Touch'ta harika bir şekilde çalışır. 

Dizüstü bilgisayarınızdan canlı yayın yapın

Dünya ile paylaşmak istediğiniz bir konu mu var? Yalnızca birkaç tıklamayla doğrudan bilgisayarınızdan dünyanın dört bir yanındaki bir kitlenin önünde canlı yayına geçin. Bir konferans programı yayınlayabilir, dünya çapında bir konser düzenleyebilir veya uluslararası uzmanlarla gerçekleştirilen bir tartışma panelinde moderatörlük yapabilirsiniz. 


GOOGLE GÖRSELLERLE ARAMA



Şimdi, google'daki aramanızda görsel kullanarak interneti yepyeni bir şekilde keşfedebilirsiniz. İnternetteki görseller ve kendi fotoğraflarınız ile ilgili daha fazla bilgi edinin.

Görsel Aramanın üç yolu vardır;


1.Tıklayın ve sürükleyin
images.google.com adresindeki arama kutusuna internetten veya bilgisayarınızdan bir görseli sürükleyip bırakın.

2.Görsel yükle
images.google.com adresinde kamera işaretine tıklayın ve sonra "Görsel yükle"yi seçin. Aramaya başlamak için kullanmak istediğiniz görseli seçin.
3.Bir görsele ait URL'yi kopyalayın ve yapıştırın
Hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz bir görsel mi var? URL'yi kopyalamak için görselin üzerinde sağ tıklayın. images.google.com adresinde kamera işaretini tıklayın ve "görsel URL'sini yapıştırın."

Gradecam.com , Evernote , Dropbox , iTunes U

GRADECAM.COM


Gradecam Nedir?  Gradecam Ne işe Yarar?




Eğitimcilere çok büyük kolaylık sağlayan bu program en geniş anlamıyla bir not okuma programıdır. Kullanımı oldukça basit olmakla birlikte ihtiyacınız olan şey uygulamayı indirmek ve bir telefon ya da bilgisayar kamerasıdır.
Kamerayla cevap anahtarınızı okuttuğunuzda program, verileri bilgisayara aktarır. Çoktan seçmeli soruları sınıflandırarak puanları bilgisayara aktarır.


Ayrıca bilgisayarınızın veya telefonunuzun kamerasıyla notlandırma yapabilirsiniz
Öğrencilerin notlarını herhangi bir ortama transfer edebilirsiniz.
Verileri değerlendirerek öğrencinin ilerlemesini gözlemleyebilir buna yönelik rapor hazırlayabilirsiniz.
 Öğrencilerin notlarını herhangi bir ortama transfer edebilirsiniz.
Öğrencilere hızlı dönüt verebilirsiniz.


Evernote Nedir? Ne İşe Yarar?

Evernote bir not alma uygulamasıdır. Not alınan bilgiler evernote yazılımına ait sunucularda saklandığı için sadece bilgisayarınızdan değil aynı zamanda internete girebildiğiniz herhangi bir ortamdan notlarınıza ulaşabilmektesiniz. Evernote için belirli bir not alma stili olmadığı için webcamınızdan çektiğiniz bir fotoğrafa el yazınızla not almanız mümkün.




Öncelikle sitede bir hesap oluşturuyorsunuz ve artık herhangi bir yerden eklediğiniz bir nota herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz.
Evernote’un yazılımının yanında Android ve iOs için mobil uygulamaları var ve çok popüler. Oldukça kullanışlı bir not alma uygulaması. Mobil uygulamalarında ses kaydı ile not ekmek te çok kullanışlı bir özellik.
Evernote resim olarak eklediğiniz notlarda ki resim içi yazıları okuyabiliyormuş sanırım ve resmin içinde geçen herhangi bir kelimeyi arattığınızda bu not karşınıza çıkıyor.Bir restorantın kartını,ders programınızı,bir afiş, iş ilanının resmini çekip notlarınıza katabilirsiniz.Böylelikle bu notlara etiket ekleyerek, etiketler üzerinden arama yapabildiğimiz gibi, resim içinde ki kelimeleri aratarakta ilgili notu  bulabiliyoruz.
Eğer bir tabletiniz varsa el yazınızla ve kaleminizle not alabiliyorsunuz yukarıda dediğim mürekkep notu özelliğiyle.
Evernote ile aldığınız notlara ister yalnızca web sitesi üzerinden, isterseniz  Evernote kurduğunuz bir bilgisayara hesap bilgilerinizi girerek,istersenizde web tarayıcınıza kurduğunuz eklenti üzerinden ulaşım yapabiliyorsunuz.Evernote’a herhangi bir yerden eklediğiniz içerik Evernote sunucularına gittiğinden hesabınızı her açtığınız yerden notlar senkronize oluyor ve heryerden tüm notlarınıza ulaşmış oluyorsunuz.
Evernote programı Linux ve Symbian hariç hemen her platformda çalışıyor.Not almaya cep telefonlarınızdan hatta twitter üzerinden dahi devam edebiliyorsunuz.
Evernote programını indirebileceğiniz adres :

                                                        DROPBOX NEDİR?
Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten  farkıysa  yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak.
Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor. 

Dropbox'ı kullanabilmek için açılış sayfasından bir hesap oluşturmanız gereklidir. Oluşturduğunuz Dropbox hesabınızla bu depolama platformuna giriş yapabilirsiniz. Windows, Mac, Android gibi işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ve bilgisayarlarda Dropbox çalıştırılabilir.
Dropbox farklı platformlardan dosyalarınızı barındırır ve dropbox uygulamasının yüklü olduğu her cihazdan bu evraklarınıza ulaşmanızı sağlar. Dropbox'ı yüklediğinizde 2GB'lık bir depolama alanına sahip olursunuz.
Dropbox nasıl kullanılır?
Dropbox hem bilgisayarda hem de akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilen bir platformdur. Dropbox, Iphone marka telefonlarda AppStore'dan, Android işletim sistemine sahip olan telefonlarda ise Google Play'den rahatlıkla indirilebilir. Dropbox kurulduktan sonra açılış sayfası açılır. Açılış sayfasında daha önce Dropbox hesabınız olup olmadığı sorulur. Mevcut bir Dropbox hesabınız varsa kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Eğer daha önce bir Dropbox hesabınız yoksa, Dropbox'ı kullanabilmeniz için hesap oluşturmanız beklenecektir.
Dropbox ilk açıldığında, Dropbox'ı nasıl kullanabileceğinizi anlatan bir dokümanla Dropbox platformu sizi karşılar.Sağ üst köşeden Dropbox platformunun yükleme kısmına ulaşabilmek mümkün. Bu noktada eğer isterseniz Create Folder ile yeni klasör yaratabilir ya da dokümanlarınızı Upload ile direk yükleyebilirsiniz. Dropbox'a yüklediğiniz dosyalar hem akıllı telefon ve tabletlerden hem de bilgisayarınızdan erişilebilir.
Dropbox ne işe yarar?
Dropbox dosyalarınızı güvenli bir şekilde internet üzerinde bir alanda barındırmanıza olanak sağlar. Dropbox üzerinde öncelikli olarak fotoğraf, ofis dokümanları ve birçok formattaki dosyayı  kişisel dosyalarınızı, müzik dosyaları, makaleler ya da başka biriyle paylaşmak istediğiniz dosyaları depolayabilir istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. 
Dropbox, yüklü olduğu her teknolojik aletten hesabınıza ulaşmanızı ve dokümanlara erişmenizi sağlar. Bu sayede internet olan her yerde Dropbox vasıtasıyla dokümanlarınıza ulaşabilirsiniz.
Dropbox'a yüklediğiniz dokümanlara her yerden ulaşabiliyor olmanız size vakit kazandırır. Bilgisayarda hazırladığınız sunuma, tablet bilgisayardan ya da akıllı telefondan Dropbox sayesinde ulaşabilirsiniz.

iTUNES U NEDİR, NE İŞE YARAR?



iTunes U üzerinden üniversitelerdeki derslerin ses ve video kayıtları ücretsiz olarak paylaşılıyor.
Hem iPhone, hem de iPad ile kullanılabiliyor. 
Ve öğrencilerin çok daha fazla şeye erişmesini sağlıyor:
  • Derslerin ses ve video kayıtları
  •       Ders kitapları (textbooks)
  •       Ders müfredatı
  •       Dersle ilgili diğer içerikler
  •       Ödevler
  •       Öğretim görevlisinin notları
  •        PDF’ler
  •        Sunumlar  ve daha fazlası   

İTunes U İle Neler Yapabiliriz?


Planlayın ve Yayınlayın:İlginç dersler hazırlamak, öğrencilerin dikkatini canlı tutmak için gereken her şeyi sunmak ve üstelik bunların hepsini bir yerden yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Dakikalar içinde ödev hazırlayın ve ayrıntılarını sınıfınızla anında paylaşın.
Yaratıcı olun:Uygulamalar, kitaplar, videolar, podcast’ler ve iTunes’daki ana kaynaklar gibi zengin öğrenim materyalleriyle her öğrencinin katılımını sağlayın. Verdiğiniz ödevlerin ve öğrencilerin projelerinin ne kadar yaratıcı olabileceğinin sınırı yok.
Toplayın ve Not Verin:Artık öğrenciler ödevlerini doğrudan iTunes U aracılığıyla kolayca teslim edebilirler. Üstelik iTunes U’da yerleşik olarak bulunan not verme özelliği tüm sınıfınızın ilerlemesini bir bakışta takip etmenizi sağlar.
Tüm ayrıntıları sunun:Bir dersi veya ödevi yayınladığınızda öğrenciler tüm materyallere, talimatlara, son teslim tarihlerine ve not verme bilgilerine anında erişirler. Ödevler, çantalarının dibine atılmak yerine onların yapılacak işler listesinin en üstünde yer alır.
Rahatça not verin:Entegre edilmiş not defteriyle her öğrencinin her bir projeyi nasıl yaptığını tam olarak takip edebileceksiniz. Öğrencilerin bir ödevi görüntülediklerini, çalışmalarını bitirdiklerini görecek ve bir anımsatıcıyla iletişim kurma zamanının geldiğini bileceksiniz. Bitmiş ödevleri tomar halinde eve taşımak yerine, teslim edilen her projeye yalnızca iPad’inizi kullanarak not verebileceksiniz.
Hepsini toplayın:Öğrenciler videolardan parlak sunumlara kadar tüm çalışmalarını, desteklenen bir uygulamayı kullanarak iTunes U’daki bir ödeve doğrudan gönderebilirler. Teslim edilen projelerin tümü bir yerde toplanır, böylece bunları incelemeniz ve not vermeniz kolaylaşır.
Bağlantıda Kalın:Konuşmaları sınıfın dışında da sürdürün veya herkesin katılabileceği bir tartışma ortaya atın. Bire bir sohbetlerle bireysel soruları bile yanıtlayabilirsiniz.
Hiçbir şeyi kaçırmayın:Anında iletilen bildirimler sizi ve öğrencilerinizi dersin içinde tutar. Bir ödev eklediğinizde veya bir soruya yanıt verdiğinizde öğrencileriniz anında güncellemeler alır. Ayrıca öğrencileriniz ödevlerini teslim ettiklerinde hemen haberiniz olur.                                                                                                                                                                                                                                                Öğrenciler için iTunes U Ne İfade Eder?                                                   Uygulamaya öğrenciler tarafından bakacak olursak, iTunes U uygulamasından, görüntülü veya sesli dersleri oynatabilir ve dersle eşzamanlı olarak not alabilirler. Kitap okuyabilir ve sunumları görüntüleyebilirler. Öğrenciler, ödevlerini bir liste halinde görüntüleyebilir ve her bir ödevi tamamladıktan sonra onları işaretleyebilir. Ders videolarını izleyen bir öğrenci videonun her kısmında not alma lüksüne sahip olur. Uygulama tarafından bu notun hangi saniyede alındığı da kaydedilecektir. Daha sonra öğrenci, hangi materyalde olursa olsun(video, eKitap, Podcast) aldığı tüm notları bir pencerede izleme imkanına sahip olur.